FMI

A+ R A-

Stambeni kredit

STAMBENI KREDITI

U proteklom strašnom ratu ogroman broj stanovnika BiH ostao je bez svojih domova. Da bi se pomogao povratak raseljenih osoba u njihove razrušene kuće i stanove, u Maju 2001 godine pokrenut je projekat stambenog kreditiranja uz minimalan administrativni trošak po kreditu. Krediti su disrtibuirani u kantonu Sarajevo, Tuzli, Srednje-bosanskom Kantonu kao i istočnom dijelu Republike Srpske. Do danas podjeljeno je oko 6000 stambenih kredita u iznosu od preko 11.000.000 KM.

  • Kredit treba biti otplaćen u toku jedne godine bez odgode plaćanja. Svi potencionalni korisnici kredita trebali bi imati stalne izvore prihoda, kako bi mogli otpaćivati kredit. Kredit se izdaje  u malim skalama za popravke kuća/stanova, gdje korisnik već živi ili namjerava živjeti. Kasnije, korisnik bi bio u poziciji za brzi povratak onog momenta kada njihova kuća bude završena.
  • Korisnik bi trebao biti vlasnik imovine, gdje on/ona namjeravaju da iskoriste kredit. Prednost se daje ženama koje su nosioci domaćinstva i oni korisnici koji se suočavaju sa problemom deložacije iz kuća u kojima trenutno borave.

islamic-logo-25
Prva Islamska Mikrokreditna Fondacija je osnovana od strane 
humanitarne organizacije "Islamic Relief World Wide"
http://www.mfi.ba/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/6364891.jpg http://www.mfi.ba/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/3461483.jpg http://www.mfi.ba/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/4661463.jpg
  • 0
  • 1
  • 2